Skip to main content
Leefstijl

Hoe maak ik mijn make-up kwasten schoon?

By maart 7, 2024maart 12th, 2024No Comments
Make-up kwasten

Je kwasten die je gebruikt voor het aanbrengen van make-up schoonmaken is een super goed idee wanneer je een acne gevoelige huid hebt. Zeker wanneer je van acne af wilt dan helpt dit enorm.

Waarom moet ik mijn kwasten schoonmaken?

Iedere keer wanneer je make-up kwasten gebruikt op je acne huid dan verzamelen bacteriën en huidschilfers vanuit je huid zich in de kwast. De volgende dag smeer je die bacteriën doodleuk weer op je gereinigde huid en dat kan nooit de bedoeling zijn. Daarnaast blijven er vaak make-up resten in de kwasten zitten, wat bacteriën dan weer heerlijk vinden. Dit alles verstopt je poriën weer waar dan puistjes kunnen ontstaan. En de laatste goede reden om je kwasten schoon te maken is omdat de kwasten dan langer meegaan.

Hoe vaak moet ik mijn make-up kwasten schoonmaken?

De regel is om ze eens per week schoon te maken. Wanneer je ‘creamy’ producten gebruikt dan is het goed om dit minimaal twee keer per week te doen. Een poederkwast hoef je dus minder vaak schoon te maken dan een kwast die je gebruikt voor foundation. Maarja als je dan toch bezig bent, pak ze dan allemaal even beet.

Hoe maak ik mijn kwasten schoon?

Pak een bakje lauw warm water en doe er een klein beetje zachte reiniging in, zonder zuren, die je ook voor je gezicht gebruikt. Daar doe je je kwast in. Draai de steel tussen je handen rond, alsof je je handen aan elkaar verwarmd, maar dan met een kwast er tussen. Zo zorg je dat de cleanser overal in de kwast komt.

Let op dat je je kwasten met de haren naar beneden houdt, zo loopt er geen water in de steel van de kwast. Hierdoor kan de lijm loslaten waardoor de haren uitvallen.

Heel heet water gebruiken is niet aan te raden want dit beschadigt de haren van je kwast.

Tip: zoek op bol.com naar ‘brush cleaner’ of ‘kwasten reiniger’ en bestel voor 20 euro hetzelfde apparaatje als wat in ons filmpje te zien is. Ook leuk om als verjaardagscadeautje te vragen en het werkt als een tierelier.

Daarna laat je ze drogen. Leg de kwasten plat op een handdoek. Het duurt vaak 24 uur voordat kwasten door en door droog zijn, maar als je ze in de avond schoonmaakt kun je ze in de ochtend al wel weer gebruiken.

Bewaar de kwasten ook droog. Bacteriën zijn dol op een vochtige badkamer en jouw kwasten dus niet.

Wil je meer weten?

Heb jij een acne gevoelige huid en wil je advies over voeding, leefstijl, producten of huidroutines, stel je vraag via Whatsapp. Je ontvangt een antwoord en ik schrijf er een stuk over zodat iemand anders, met dezelfde vraag, ook geholpen is. Zo draag je bij aan de missie om iedereen met acne in Nederland en Vlaanderen van een Acne Advies te voorzien.

Volg ons voor meer kennis en tips over acne op Instagram, TikTok & YouTube.

Vragen over acne?
App me gerust en ontvang direct antwoord.

Stel je vraag via whatsapp

Wil je meer weten over ons online acne programma?

Bekijk het acne programma