Skip to main content
Acne advies

Acne Behandelen

By oktober 26, 2023maart 12th, 2024No Comments
acne behandelen

Acne is behoorlijk irritant 

Herken je dit? Je kijkt in de spiegel en ziet weer een nieuwe puist opduiken. Het ongemak en de frustratie groeien, en je voelt je onzeker. Je hebt misschien zelfs een feestje afgezegd omdat je je niet prettig voelt bij hoe je huid eruit ziet. Je hebt van alles geprobeerd, van dure crèmes tot huismiddeltjes, maar niets lijkt echt te werken. Je vraagt je af: Wat doe ik verkeerd?

Wist je dat? 

In Nederland hebben maar liefst 1 miljoen mensen last van acne. En we hebben het hier niet alleen over tieners, volwassen mannen en vrouwen worden er ook mee geconfronteerd. Het gekke is dat uit onderzoek blijkt dat maar een handjevol mensen professionele hulp zoekt. Zonde, want er is zoveel dat je kunt doen tegen acne. En laten we eerlijk zijn, hoe eerder je er iets aan doet, hoe kleiner de kans dat die vervelende littekens of pigmentvlekjes opduiken.

Hoe ontstaat acne eigenlijk? 

Het is een mix van verschillende factoren. Acne wordt veroorzaakt door een abnormale verhoorning van de bovenste huidcellen, een overmatige talgproductie (de natuurlijke olie die je huid hydrateert en beschermt), bij mensen met acne wordt er te veel van dat spul geproduceerd, waardoor de poriën verstopt raken. En dan heb je de vervelende bacteriën die zich vermenigvuldigen als een virus. Vooral Propionibacterium acnes, een mondvol, maar die houdt van je gezicht.

Laten we ook de hormonen niet vergeten, want die kunnen flink roet in het eten gooien. Puberteit, menstruatie, zwangerschap – hormonale schommelingen kunnen je huid een flinke opdonder geven.

Dan is er nog zoiets als genetische aanleg. Als oom Harry en tante Miep last hadden van acne, dan heb jij misschien pech.🤬😥😩

Waar kan ik op letten kwa voeding?

er zijn talloze onderzoeken en studies die de relatie tussen voeding en acne hebben onderzocht. Hoewel de exacte oorzaak van acne complex is en kan variëren van persoon tot persoon, zijn er bepaalde voedingsmiddelen en voedingsgewoonten die bij sommige mensen verband houden met een verergering van acne. Hier zijn enkele van de voedingsmiddelen en factoren die vaak als boosdoeners worden genoemd:

  • Melkproducten: Zuivelproducten, kunnen hormonen bevatten die de talgproductie kunnen stimuleren. Dit kan bij sommige mensen bijdragen aan acne.
  • Suikers: Voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte, zoals snoep, frisdrank en bewerkte voedingsmiddelen, kunnen leiden tot een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Dit kan ontstekingen in het lichaam verhogen, wat acne kan verergeren.
  • Varkensvlees: Sommige studies hebben gesuggereerd dat de consumptie van varkensvlees verband kan houden met een verhoogd risico op acne.
  • Gluten: Voor sommige mensen met gluten intolerantie of gevoeligheid kan het eten van gluten houdende granen zoals tarwe, gerst en rogge leiden tot huidproblemen, waaronder acne-achtige symptomen.

Vermijd deze ingrediënten in cosmetica als je last hebt van acne

Een van de essentiële aspecten van het beheersen van acne is het zorgvuldig kiezen van de huidverzorgingsproducten die je gebruikt. Sommige ingrediënten in cosmetica kunnen de situatie verergeren en leiden tot meer puistjes en mee-eters. Hier zijn enkele veelvoorkomende ingrediënten die je wilt vermijden als je last hebt van acne:

  • Comedogene oliën: Deze oliën kunnen de poriën verstoppen en acne verergeren. Vermijd producten die kokosolie, tarwekiemolie, lijnzaadolie en cacao olie bevatten.
  • Alcohol: Producten met hoog alcoholgehalte kunnen de huid uitdrogen en irriteren. Dit kan leiden tot meer olieproductie om het vochtverlies te compenseren. Dit betekend niet dat er helemaal geen alcohol in de producten mag zitten, er zijn ook vette alcoholen.
  • Minerale olie: Minerale olie kan de poriën verstoppen en de ademhaling van de huid belemmeren, wat niet goed is voor degenen die al last hebben van verstopte poriën.
  • Lanoline: Dit ingrediënt wordt vaak gevonden in lippenbalsems, maar het kan comedogeen zijn en leiden tot puistjes rond de mond.
  • Siliconen: Siliconen kunnen de huid verzachten, maar ze kunnen de poriën verstoppen en bij sommige mensen tot meer acne leiden.

En alsjeblieft, hou die handjes van die puistjes af.

Knijpen maakt het alleen maar erger, je besmet jezelf. Vast herkenbaar, geknepen en vervolgens is de bult nog groter en loop je er dagen mee? 😮

Conclusie? Acne kan een pain in the ass zijn, maar je staat er niet alleen voor. Onze persoonlijke skin buddy begrijpt de frustratie en staat altijd voor je klaar. Samen creëren we een programma speciaal voor jou, met online consults en life-saving producten. En met 24/7 ondersteuning staan we altijd voor je klaar. Dus waar wacht je nog op? Laten we die acne de baas worden en jouw huid laten stralen!

Vragen over acne?
App me gerust en ontvang direct antwoord.

Stel je vraag via whatsapp

Wil je meer weten over ons online acne programma?

Bekijk het acne programma