Skip to main content
Voeding

Krijg ik puistjes van varkensvlees?

By maart 22, 2024maart 27th, 2024No Comments
varkensvlees en acne

Er zijn een aantal studies die de vraag, krijg ik puistjes van varkensvlees? met JA beantwoorden. Wij adviseren dan ook om varkensvlees te laten liggen wanneer je jouw acne wilt verminderen. Varkensvlees bevat verzadigde vetten en deze vetten zijn niet goed voor je. Ze bevatten slecht cholesterol en veel histamine. En dat laatste kan ontstekingen veroorzaken op je huid.

Een andere reden waardoor puistjes ontstaan is de hoeveelheid gifstoffen in varkensvlees. Deze gifstoffen zoeken een weg naar buiten en zien soms de huid als enige uitweg. Dit kan ook puistjes veroorzaken.

Waar zit varkensvlees in verwerkt?

Varkensvlees zit verwerkt in gelatine (snoep) en bijna al het bewerkte vlees, zoals snacks van de frietzaak, balletje gehakt, worst, speklappen, varkenshaas en spareribs. Kijk in de supermarkt of bij de slager dus goed waar varkensvlees in zit en neem een alternatief.

Wat kan ik eten in plaats van varkensvlees?

Er zijn heel veel alternatieven voor varkensvlees. Magere (biologische) kip en rundvlees is heerlijk en een goed alternatief. Neem bij de slager of poelier lekkere kippendijen mee voor in je favoriete gerecht. Vette vis is ook erg goed voor je huid. Dit zorgt voor omega-3 vetzuren. Zet vis dus zeker 2 keer per week op het menu.

Bekijk hier een uitleg over de GI index. Dit is zeker aan te raden om te lezen wanneer je wilt weten wat je wel en niet moet eten wanneer je acne wilt verminderen.

Wil je meer weten?

Heb jij een acne gevoelige huid en wil je advies over voeding, leefstijl, producten of huidroutines, stel je vraag via Whatsapp. Je ontvangt een antwoord en ik schrijf er een stuk over zodat iemand anders, met dezelfde vraag, ook geholpen is. Zo draag je bij aan de missie om iedereen met acne in Nederland en Vlaanderen van een Acne Advies te voorzien.

Volg ons voor meer kennis en tips over acne op Instagram, TikTok & YouTube.

Vragen over acne?
App me gerust en ontvang direct antwoord.

Stel je vraag via whatsapp

Wil je meer weten over ons online acne programma?

Bekijk het acne programma