Skip to main content
Leefstijl

Ik heb acne, moet ik mijn kussensloop dan vaker wassen?

By maart 12, 2024maart 26th, 2024No Comments
kussensloop met acne

Ja, dat is een heel goed idee. Slaap één nacht op de ene kant en de andere nacht op de andere kant en gooi hem dan in de was. Een gebruikt kussensloop is één van de oorzaken van acne.

Waarom moet ik mijn kussensloop vaker wassen?

Uit onderzoek blijkt dat het aantal bacteriën op je hoofdkussen bijna gelijk is aan het aantal bacteriën op je toiletbril. Je kussensloop zit vol met bacteriën door zweet, oliën van je haar/huid, dode huidschilfers en haarproducten. Je gezicht brengt ongeveer 6 – 9 uur per dag door op een kussen tijdens het slapen. En dan hopen deze bacteriën op en komen van je kussen weer op jouw huid en zo kun je meer onzuiverheden en puistjes krijgen.

Acne wordt veroorzaakt door verstopte poriën die ontsteken. Wanneer je veel bacteriën en vuiligheid toelaat op je huid zullen poriën sneller verstopt raken.

Hoe vaak moet ik mijn kussensloop vervangen?

Slaap de ene nacht op één kant van je kussen, slaap de volgende nacht op de andere kant van je kussen en gooi hem daarna in de was. Was hem op 60 graden, dan dood je de bacteriën. Voeg dit toe in je standaard huidroutine en je huid is je eeuwig dankbaar.

Welk kussensloop moet ik gebruiken bij acne?

Een satijnen/zijden kussensloop is beter voor je huid dan katoen. Het geeft minder wrijving waardoor er minder irritaties ontstaan en dit zal je acne verminderen.

Wil je meer weten?

Heb jij een acne gevoelige huid en wil je advies over voeding, leefstijl, producten of huidroutines, stel je vraag via Whatsapp. Je ontvangt een antwoord en ik schrijf er een stuk over zodat iemand anders, met dezelfde vraag, ook geholpen is. Zo draag je bij aan de missie om iedereen met acne in Nederland en Vlaanderen van een Acne Advies te voorzien.

Volg ons voor meer kennis en tips over acne op Instagram, TikTok & YouTube.

Vragen over acne?
App me gerust en ontvang direct antwoord.

Stel je vraag via whatsapp

Wil je meer weten over ons online acne programma?

Bekijk het acne programma